Studenten denken mee met Sintecs over verdienmodel

Sinds 2018 is Sintecs gevestigd op het High Tech Systems Park in Hengelo. We zijn een snelgroeiend bedrijf en helpen onze klanten al 20 jaar met het ontwerpen van betrouwbare, high-end, high-speed elektronica. Naast het oplossen van problemen in hardware die de klant zelf ontworpen heeft, worden we ook gevraagd om het gehele ontwerpproces voor onze rekening te nemen. Door de wijze waarop een team van Sintecs specialisten met de klant samenwerkt, zijn we in staat om complexe elektronica te ontwerpen die wél werkt.

Omdat we het prettig vinden om uitgedaagd te worden en nieuwe ideeën te krijgen, hebben we studenten Bedrijfskunde gevraagd om met een frisse blik te kijken naar ons businessmodel. Via het project ‘Multiply’ hebben we gevraagd of een groepje studenten met ons wilde meedenken. Niet alleen vonden we het leuk om een bijdrage te leveren aan de opleiding van studenten maar voor ons was het ook belangrijk om kennis te krijgen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van businessmodellen.

Door de samenwerking met de studenten hebben we, naast een aantal algemene aanbevelingen, vernieuwende inzichten ten aanzien van ons verdienmodel opgedaan. Zo gaan we bijvoorbeeld bekijken of we verschillende servicepakketten aan onze klanten kunnen bieden. Het was een prettige samenwerking en de studenten hebben in korte tijd toch de essentie van onze complexe diensten begrepen.

Uiteindelijk heeft dit traject ons een prima rapport opgeleverd met een aantal aanbevelingen die we ook echt gaan invoeren. Dat is niet alleen voor ons waardevol, maar het is ook motiverend voor de studenten, die zien dat hun ideeën ook echt gerealiseerd worden. Een echte win-win dus. Voor ons omdat we nieuwe inzichten hebben gekregen en voor de studenten omdat ze in een voor hun nieuwe omgeving de theorie in praktijk konden brengen.