Over ons

Het Business Model Lab is een initiatief van het Lectoraat Businessmodellen van Saxion. 

In het Business Model Lab doen we onderzoek naar businessmodellen en businessmodel innovatie. Ook ontwikkelen en onderzoeken we methoden en tools voor het effectief ontwerpen, toetsen en aanpassen van businessmodellen.

Visie

Maatschappelijke uitdagingen en technologische ontwikkelingen vragen om nieuwe businessmodellen. Om relevant en van waarde te blijven. Dat geldt voor bedrijven en voor publieke organisaties. Wij zien een businessmodel als een blauwdruk van hoe je met technologie, en samen met partners, waarde creëert voor klanten, maatschappij en de eigen organisatie. Waarde interpreteren we meervoudig: people, planet en profit. Samenwerking in ketens, netwerken en binnen ecosystemen zien we als essentieel voor duurzame waardecreatie. 

Missie

In het Business Model Lab doen we praktijkgericht onderzoek naar nieuwe businessmodellen en duurzame waardecreatie. Met bedrijven, studenten en docentonderzoekers. We ontwikkelen nieuwe kennis voor het oplossen van concrete uitdagingen. Deze kennis vertalen we naar praktische tools die via deze website beschikbaar komen.

Daarnaast bieden we onze kennis aan in de vorm van workshops en trainingen.

Geïnteresseerd in de personen achter het Business Model Lab? Maak vast kennis met de leden van het Saxion Business Model Netwerk en neem direct contact op.

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten via businessmodels@saxion.nl