BlueMatch Impact Oplossingen

BlueMatch Impact Solutions is een Indo-Nederlands bedrijf gebaseerd op duurzame, hernieuwbare, schone energie en klimaatimpact met een brede aanwezigheid in India. Wij produceren Eco ‘Cookstoves’ zonder CO2-uitstoot. Ons bedrijf in India wordt volledig gerund door plattelandsvrouwen die zijn opgeleid om deze kooktoestellen te vervaardigen/monteren, te demonstreren en ook te verkopen.

We wilden onze verkoopaanpak verbeteren en toen benaderden we onderzoeker/docent Thierry Tartarin van Saxion om ons te helpen. Thierry heeft BlueMatch enorm geholpen met een eerder project over duurzame brandstoffen. Voor het project ‘Verkoopaanpak’ (Zelfhulpgroep) kregen we de studenten Nick & Thomas toegewezen.

Ik wil de tijd nemen en een groot compliment geven aan de studenten Nick Henriquez & Thomas Tuinman voor hun tijdige projectondersteuning bij zelfhulpgroepen bij ons Indo-Nederlandse bedrijf BlueMatch. Lees hier hun verhaal.

Een paar punten

1) Schema – De studenten waren stipt volgens de afgesproken schema's en waren erg meegaand toen ik een paar vergaderingen moest verzetten vanwege mijn extreem drukke kantoorschema.

2) Impact & Menselijk - Het beste deel was hun overweging om via een zoomgesprek met vrouwen te praten in verschillende zelfhulpgroepen in dorpen rond onze Indiase fabriek. Ze kozen niet voor het gemakkelijke/luie pad van zoeken via internet om het project te doen. Ik ben erg blij met dit aspect. Dit toont hun echte betrokkenheid.

3) Het resultaat - Van stroomschema's tot suggesties en eindresultaat. Alles werd in elke fase goed gedocumenteerd en op tijd gedeeld. We zijn blij u te kunnen laten weten dat we een aantal van deze documenten gebruiken voor onze bedrijfspresentatie wereldwijd.

Ik dank de studenten oprecht voor hun inzet, bijdrage, toewijding en professionaliteit voor het BlueMatch's "Zelhulpgorpen"-project. Dit betekent veel voor ons en we hebben meer docenten zoals Thierry Tartarin nodig die studenten aanmoedigen om dergelijke wereldwijde projecten op te pakken en ze uit de eerste hand kennis te laten maken met manieren van werken, zakendoen, kennistransities, cultuur en meer in andere landen. Op de langere termijn denk ik persoonlijk dat het hen zal voorbereiden op een betere toekomst.

Nogmaals bedankt. We kijken ernaar uit om in de toekomst meer projecten te delen.

Presentatie studenten